Privacy Statement

Privacy Statement van Stadscompost, gevestigd te Amsterdam

Versie geldig vanaf 10 januari 2012

Stadscompost is een netwerk van contacten. Met je informatie gaat Stadscompost om zoals je van je vrienden mag verwachten. Stadscompost neemt jouw privacy dan ook zeer serieus en zal zeer zorgvuldig met jouw informatie omgaan. Om jouw privacy te waarborgen, handelt Stadscompost altijd in overeenstemming met de Wet bescherming persoonsgegevens.

In dit document wordt de Privacy Policy van Stadscompost uiteengezet. De bepalingen zijn zowel van toepassing op leden van Stadscompost als op niet-leden. Stadscompost raadt je daarom aan deze Privacy Policy aandachtig door te nemen.

1. Wie is Stadscompost?

 Stadscompost is een non profit project en bevindt zich in Amsterdam.

2. Welke informatie verzamelt en verwerkt Stadscompost?

Stadscompost account

Om optimaal gebruik te kunnen maken van de diensten die Stadscompost aanbiedt, moet je een persoonlijk Stadscompost account aanmaken. Wanneer je een dergelijk account creëert, kun je bepaalde informatie over jezelf invullen. Niet alle gegevens moet je verplicht verstrekken, alleen je e-mailadres, eerste vier cijfers postcode, woonplaats en gebruikersnaam zijn verplicht. Deze gegevens zijn voldoende om van Stadscompost gebruik te kunnen maken.

Je profielgegevens kun je altijd aanpassen, behalve je gebruikersnaam.  

Het is mogelijk om meer informatie over jezelf aan je profiel toevoegen, zoals bijvoorbeeld een profielfoto. Dit is handig voor andere gebruikers die je profiel bekijken.

Automatisch Gegenereerde Informatie

Om de Stadscompost site optimaal te kunnen laten werken (bijvoorbeeld om pagina's goed te kunnen weergeven en om de site te beveiligen) heeft Stadscompost bepaalde informatie nodig. Stadscompost verzamelt daarom automatisch gegenereerde informatie over je surfgedrag tijdens jouw gebruik van Stadscompost. Deze informatie bestaat uit je IP-adres (nummer van je computer dat het mogelijk maakt jouw computer te herkennen), het type browser (computerprogramma om internetpagina's mee te kunnen bekijken), het computersysteem dat je gebruikt, account nummer en de pagina's die je op Stadscompost bezoekt.

3. Voor welke doeleinden zal Stadscompost informatie over jou gebruiken?

Gebruik door Stadscompost

Stadscompost kan de persoonlijke informatie over jou voor de volgende doeleinden gebruiken:

• Om de diensten van Stadscompost aan te bieden.

Stadscompost gebruikt de informatie om haar diensten aan te bieden, dus om de Stadscompost website te kunnen laten werken en om geregistreerden met elkaar in contact te brengen.

• Om met jou te communiceren over Stadscompost en jou informatie toe te zenden omtrent de eigen diensten van Stadscompost.

Stadscompost gebruikt je gegevens bijvoorbeeld om jouw vragen over de website te beantwoorden en je te updaten over Stadscompost diensten.

Wij bij Stadscompost houden niet van spam, en gaan er vanuit dat jij daar ook niet van houdt. Stadscompost zal je dan ook alleen informatie over diensten van Stadscompost toesturen als we denken dat we je daar een plezier mee doen. Mocht je geen prijs stellen op het ontvangen van dergelijke e-mails, dan kun je dit aangeven door een mail te sturen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. .

Verder ontvang je over verschillende gebeurtenissen notificaties (bijvoorbeeld voor een contactverzoek.

• Om Stadscompost aan te passen aan jouw wensen en behoeften.

Stadscompost zal jouw informatie zonder jouw toestemming niet gebruiken voor marketing- of promotiedoeleinden van eerste en derde partijen.

• Ter beveiliging en om geanonimiseerde statistische gegevens op te stellen.

Zoals hierboven is vermeld, valt onder de automatisch gegenereerde informatie ook je IP-adres. Stadscompost legt deze adressen vast om te bepalen vanaf welke computers Stadscompost wordt bezocht ter beveiliging van hackpogingen. Stadscompost gebruikt de automatisch gegenereerde informatie tevens voor het opstellen van geanonimiseerde gebruikersstatistieken.

Gebruik door derden

Stadscompost verstrekt voor het overige alleen jouw gegevens aan derden indien zij daartoe op basis van (inter)nationale wetten of regels of rechtspraak verplicht is, Stadscompost meent dat dit noodzakelijk is ter verdediging van haar rechten of als je daarvoor toestemming hebt gegeven.

Diensten van derden

De Stadscompost site kan hyperlinks (bijvoorbeeld in banners) bevatten waarmee je Stadscompost verlaat en op de website van een andere partij terecht komt. Stadscompost heeft geen zeggenschap over diensten en/of websites van derden waarnaar wordt gelinkt. Het kan dus zo zijn dat op het gebruik van deze diensten en/of websites van derden een andere privacy policy van toepassing is. Deze Privacy Policy van Stadscompost heeft alleen betrekking op (persoons)gegevens die via de website van Stadscompost zijn verkregen. Stadscompost accepteert geen enkele verantwoordelijkheid of aansprakelijkheid voor (de werking en/of inhoud van) diensten en/of websites van derden.

4. Op welke wijze beschermt Stadscompost jouw persoonlijke informatie?

Stadscompost neemt passende technische en organisatorische maatregelen om jouw (persoons)gegevens te beveiligen tegen verlies of tegen enige vorm van onrechtmatige verwerking. Zo worden wachtwoorden gecodeerd opgeslagen, zodat zelfs beheerders van Stadscompost  er toegang tot hebben.

5. Kennisneming, wijziging en verwijdering van jouw gegevens

Je kunt je eigen (persoons)gegevens hier altijd bekijken en zonodig wijzigen in jouw account. Voor verwijdering van (persoons)gegevens is het nodig om je gehele account op te zeggen.

Voor het opzeggen van je account kan je een email sturen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. . Nadat je account is verwijderd, zal Stadscompost al jouw persoonsgegevens wissen. Dat betekent dat je profiel dus echt verdwenen is en dat je je profiel ook niet meer terug kunt krijgen als je op een later moment toch weer gebruik wil maken van Stadscompost. Het kan trouwens zijn dat je persoonsgegevens na verwijdering nog in back-ups voorkomen totdat die back-ups zijn gewist.

6. Mogen minderjarigen gebruik maken van Stadscompost?

In beginsel mag iedereen gebruik maken van Stadscompost en kan iedereen een Stadscompost account aanmaken. Belangrijk is wel dat er regels gelden voor personen die nog geen achttien (18) jaar zijn. Mocht je nog geen achttien (18) jaar oud zijn, dan moet je toestemming hebben van je ouders of voogd voordat je een Stadscompost account aanmaakt. Door deze Privacy Policy te accepteren, garandeer je dat je achttien (18)  jaar of ouder bent of toestemming van je ouders/voogd hebt om een account aan te maken.

7. Kan deze Privacy Policy worden gewijzigd?

Het kan voorkomen dat het privacybeleid in de toekomst wordt uitgebreid of gewijzigd. Dat zal dan op deze pagina staan, dus het is handig om hier regelmatig te kijken. Daarbij word je per email ingelicht over de gewijzigde privacybeleid.

8. Vragen?

Privacy is een gevoelig punt, en terecht. Als je vragen hebt, aarzel dan niet om hier contact met ons op te nemen.

 

© 2011 Stadscompost